Over mijzelf

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Ik houd nog steeds van de weidsheid, de meren en de prachtige luchten die Friesland zo kenmerkt. Daarom woon ik deels in Friesland en voor het andere deel in Amersfoort.

Missie

Is het niet je eigen pad van ontwikkeling dat je ook graag aan anderen wilt laten zien? Mijn pad gaat over het ervaren van vrijheid. Ruimte creëren voor vrij werken en leven. De visie van waar ik uit leef en ook werk, gaat er van uit dat elk mens een enorme potentie heeft om de maatschappij iets te brengen. Maar om die potentie te leven, is het nodig je vrij te voelen.

De moeilijkheid om vrijheid te ervaren is dat gedachtes in de weg kunnen zitten. Gedachtes kleuren zich met boodschappen over hoe je zou moeten zijn, wat je zou moeten doen etc. Gedachtes liggen als een filter over de ervaring in het hier en nu. Vanuit deze aanname werk ik.

De gemeenschappelijke noemer van wat ik doe is ruimte creëren om te ervaren dat je meer bent dan wie je denkt dat je bent. Ruimte die nodig is om je eigen potentie, creativiteit, kracht te (her)ontdekken. .

(Werk)ervaring

Ik werk nu zo’n 30 jaar. In die jaren heb ik een brede ervaring opgebouwd. Zo ben ik advocaat geweest met als specialisme intellectuele eigendom. Ik was bedrijfsjurist voor de bloemenveilingen.Spannende tijd voor een jurist omdat Nederland wereldleider was op het gebied van bloemen. Ik heb 25 jaar voor NS gewerkt in functies over de hele breedte van de organisatie. Ik heb staf functies bekleed en ben manager geweest. Ik heb zowel dicht op de werkvloer gewerkt als hoofd P&O in Amsterdam als ook dicht bij de top als secretaris van de Raad van Bestuur en Raad van Commissaris. De laatste 15 jaar houd ik me bezig met leiderschap en verandertrajecten. En daarin heb ik me gespecialiseerd in samenwerken.


Daarnaast ben ik mede oprichter van Ronddekeukentafel, waarin we interventies ontwikkelen en uitvoeren op het snijvlak van veranderen en zintuiglijke ervaringen.

Kortom, ik voel me rijk als het gaat om (werk)ervaring.

 

Naast een brede werkervaring heb ik inmiddels ook een brede levenservaring. Het fijne van ouder worden voor mij is dat ik me steeds vrijer ben gaan voelen in hoe ik leef en werk en me meer kan richten op wat er gebeurt in plaats van wat er zou moeten gebeuren.